PROPUSTILI DŽORDANA Mogli su da promene istoriju: Ova ekipa je imala NAJGLUPLJE odluke u NBA

Šta bi bilo kad bi bilo… Pitaju se svi stariji navijači Portlanda. Da su Blejzersi samo malo bolje birali na NBA draftovima istorija košarke bila bi mnogo drugačija.

Blejzerse su godinama mučile povrede. Često im se nije ni dalo da urade nešto ozbiljnije, ali.. Za većinu onoga što im se dešava su sami krivi. Do sada su mogli da imaju i više od 10 prstenova. Za njihove odluke se može reći da su najgluplje u NBA ligi.

Te davne 1984. godine Portland je birao drugi na draftu. Hjuston je izabrao Olajdžuvona, a Blejzersi su sa drugog mesta mogli da uzmu veliku zvezdu koledža Majkla Džordana! Ipak, odlučili su se za Sema Bovija, a ispostaviće se kasnije, najbolji igrač svih vremena, otišao je u Čikago.

Lako je moglo da se desi da umesto Bulsa, Portland postane franšiza koja je ispisala istoriju NBA…

Kevin Durant

To nije sve, ova ekipa imala je još jednu ogromnu grešku. Na draftu 2007. godine su imali pravo na prvog pika. Uzeli su Grega Odena, dok je sa pozicije broj dva Sijetl izabrao Kevina Duranta.

Oden je imao mnogo problema sa kolenima, povrede su ga urnisale i nikada nije pokazao ni delić mogućnosti. A Durant? On je jedan od najboljih igrača današnjice.

Greške u sportu su skupe…

(Miloš Rangelov)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *